Nota de premsa Plataforma cívica per a la defensa de Collserola

La Plataforma cívica per a la defensa de Collserola dona ple suport a l'acció directa que els companys de la Plataforma contra el Pla Caufec d'Esplugues de Llobregat, van realitzar ahir dilluns encadenant-se a uns bidons per aturar les obres de la macro-urbanització del sector de Finestrelles a la falda de Collserola.

La societat civil no te més remei que arribar a l'acció directa i desobediència civil per aturar l'obra, atesa la injustícia manifesta del projecte aprovat que abasta una superfície a edificar superior al 700% de la que permetia inicialment el Pla General Metropolità.

El Pla Caufec - Porta BCN és una de les grans agressions al medi natural de Collserola, com moltes altres que ja han succeït els últims anys (urbanització de la falda barcelonina, Centre direccional de Cerdanyola, etc.), legitimades pels nostres governants que poc es preocupen per la conservació de la natura, i que alhora contribueixen a l'increment del desequilibri territorial entre la metròpoli barcelonina i la resta del país.

Encara queden moltes més amenaces urbanístiques i d'infraestructures a l'entorn de la Serra definides pel PGM-1976 i que el nou Pla territorial mantindrà.

Ja són 125 les entitats que donen suport al manifest en defensa de Collserola i que demanen més racionalitat, coherència territorial i respecte a la natura. La darrera en afegir-se és l' Instituto Jane Goodall España de la mundialment coneguda primatòloga que va estar plantant arbres a Collserola fa pocs mesos i que difon la necessitat de preservar els valors naturals i el medi ambient.

La PCDC convoca a la Manifestació contra el pla Caufec-Porta BCN
Dissabte 24 de maig, a les 18h des de la plaça de l'Ajuntament d'Esplugues.

---
Plataforma cívica per a la defensa de Collserola
http://collserola.org/salvemelparcnatural/